Historien

Ideen bak Romsdal Rando kom etter å ha deltatt i mange mesterskap og renn blant annet Pierra Menta i Mellomeuropa. Dette kan vi få til i Romsdalen og!

I 2011 hadde vi et prøverenn. Da var vi noen få som var ute og merket løypa dagen før. Men i løpet av natta var det kommet 20 cm snø. De to som ble sendt ut for å tråkke nytt spor nådde vi igjen halvveis. Vi var vel 12 stk som gikk den gangen og vi var enig at dette var en fin tur med stort potensiale.

I 2014 var vi klare for å gjennomføre Romsdal Rando med et stort apparat i sving. Da var vi ca 40 deltakere fra hele landet og noen fra utlandet. Det ble stor suksess med knall forhold og en løype som det luktet svette og som det rant melkesyre i. I 2015 ble vi nesten 70 løpere i mosjon og konkurranse klassene. Vær og forhold var perfekte og langs løypa var det god stemning blant løpere, funksjonærer og tilskuere.

2016 utgaven av Romsdal Rando sammarbeider Romsdal randoneklubb med  Isfjorden Il, Skåla Il og Torvikbukt Il. Totalt er vi over 40 funksjonærer som gjør vårt beste for at alle deltakere skal få en trygg og fin tur gjennom løypa.  

I fremtiden håper vi å skape et arrangement som blir stadig bedre og med økende deltakelse.

Vårt mål med Romsdal Rando er at flere får prøve seg i den fine sporten randonee er. Løypa er hard og krevende, men vi gjør vårt ytterste for at å lage en sikker løype i de flotte Isfjordsfjella hvert år.

Vi synes det viktigste er at alle får prøvd seg, om de bruker 2 eller 8 timer.

Ola Hovdenak

Initiativtaker

Rennleder

Vinner 2014

 

Tidligere vinnere om løpet

Hildegunn

Å få konkurere i desse fjella, som eg tenkjer på som mine heimfjell er ein veldig kjekk opplevelse. Konkuransen strekker seg gode 1000 hm meir enn ein vanleg NC, altså perfekt for meg, og går over Galtåtind, Søre Klauva og Kirketaket i isfjorden. I Noreg er det den konkuransen med desidert mest tilskuarar, høgdemeter, blodslit, smil og kjekke nedkjøringar. Det at ein faktisk går på tre toppar gjer at berre utsikta er verdt turen. At det kryr av kjentfolk langs løypa er sjølvsagt og ein bonus.

Hildegunn Gjertrud Hovdenak

Raskeste kvinne 2015

Og 2016

Beste tid: 3:09:48

Lars Erik

Altså, det er mange ting som er genialt med RomsdalRando, men visst det er ein ting eg skal trekke fram må det vera at her har me ein skikkelig styrkeprøve i heilt fantastiske omgjervnader, som er tilrettelagt slik at folk flest kan å få ei spektakulær naturoppleving. Her kjem du altså til duk og dekka bord med omsyn til trase og vegval og mykje av dei vurderingane som mange kvier seg for å ta allereie er tekne av arrangøren i forkant av arrangementet. Her er det berre desserten igjen – skituren!

Lars Erik Skjervheim

Raskeste herre 2015

0g 2016

Beste tid: 2:22:06

Close Menu
Translate »