Romsdal rando går i noe av det fineste verden kan by på av skifjell, når det gjelder skiforhold, utsikt og tilgjengelighet.

Løpet blir arrangert på den tiden da snøen normalt er på sitt beste og snølagene har begynt å stabilisere seg. Rennet har en lang og spennende trase og vil være en utfordring for alle med gode skiferdigheter i fjellet. Om du vil konkurrere med smale ski og kondomdress eller delta som mosjonist der naturopplevelsen er det viktigste så er det plass til alle.

Traseen er noen steder bratt, og går i terreng som kan være utsatt for skred. Vi som arrangør er svært opptatt av sikkerhet og gjør daglige vurderinger av forholdene i samarbeid fagfolk i tiden før rennet. Vi har også mange flinke folk ute i løypen som informerer deltagerne underveis. Røde Kors er i beredskap hvis noe skal skje.

Løypen går fra Isfjorden skistadion og opp til Galtåtind (1124 moh) via Loftskarsetra. Videre mot Loftskarstinden med ski på sekk langs det fine Isfjordseggen før det blir en flott nedkjøring i østvendt side til Loftskarsetra der det er drikkestasjon. Så er det på med feller for å starte den slakke stigningen opp mot skaret mellom Skarven og Søre Klauva. Fra skaret og opp mot Søre Klauva blir det brattere og smalere. Langs ryggen skal derfor skiene bæres på sekken.

Før de siste meterne mot toppen av Søre Klauva (1356 moh) drar vi av fellene og kjører bratt ned i den storslåtte Hestebotn. Ved hytta i Hestebotn får deltagerne suppe. Suppa bør få bein å gå på når løperne skal opp det siste tunge fjellet. Inn Hestebotn stiger det slakt før det blir gradvis brattere mot nordvesteggen av Kirketaket. På de siste 200 høydemetrene mot toppen blir det klatring med ski på sekk i spektakulære omgivelser. På de bratteste passasjene blir det lagt ut tau som kan brukes ved behov.

På toppen av Kirketaket (1439 moh) venter mange skuelystne som er imponert over de som tar utfordringen i å delta i Romsdal Rando, mens de heier tøffingene opp til topps. Nå venter den klassiske nedkjøringen på 1300 hm ned fra Kirketaket forbi Kavlisetra og i mål på Isfjorden skistadion. 

Close Menu
Translate »